Kom naar Feyenoord City

per boot, tram, trein, auto of fiets

Bereikbaarheid Feyenoord City

 

Plannen voor de bereikbaarheid van Feyenoord City

De exacte locatie van Feyenoord City staat nog niet vast maar alle opties bevinden zich in de buurt van de huidige Kuip. De gemeente Rotterdam stelt wel als voorwaarde aan de plannen voor Feyenoord City dat er goed gekeken wordt naar de bereikbaarheid en de infrastructuur. Op wedstrijddagen loopt het verkeer rondom de Kuip vaak vast en dat leidt tot lange files en parkeeroverlast in de woonwijken. Omdat het stadion in Feyenoord City een stuk groter zal zijn dan het huidige stadion zak er een goed plan op tafel moeten komen voor de bereikbaarheid. Zo wordt er in de plannen gesproken over een eigen station, maar het is niet duidelijk over het dan om het huidige station Stadion gaat of om een verplaatsing daarvan. In de plannen wordt er wel van uitgegaan dat in de toekomst veel meer mensen van het openbaar vervoer gebruik zullen maken om Feyenoord te bezoeken in vergelijking met nu. Toch zal er ongetwijfeld ruimte voor een parkeergarage in Feyenoord City komen.

 

Naar Feyenoord City met de auto

Omdat Feyenoord City vlak bij de huidige Kuip zal komen zul je net als nu Feyenoord City kunnen bereiken door afslag 24 op de snelweg A16 (Rotterdam Ring Oost) te nemen.

 

Naar Feyenoord City met het openbaar vervoer

De exacte locatie van Feyenoord City is natuurlijk nog niet bekend en daarom is het lastig om wat over de bereikbaarheid te zeggen. Wel is het zo dat de gemeente Rotterdam strenge eisen stelt aan de bereikbaarheid van Feyenoord City. Laten we er voor het gemak maar even van uit gaan dat Feyenoord City op dezelfde manier te bereiken zal zijn als de huidige Kuip. Zodra er meer bekend is over de exact plannen zullen we de gegevens op deze pagina bijwerken. Vanaf Rotterdam CS kom je er met de metro tot aan station Wilhelminaplein. Stap vervolgens over op de tram lijn 23 tot aan halte Feyenoord Stadion. Als alternatief kom je bij het Feyenoordstadion met de bus lijn 48 tot aan halte Stadionviaduct. Het treinstation voor het Feyenoordstadion is alleen in gebruik voor en na wedstrijden. Voor het openbaar vervoer in Rotterdam heb je een OV-Chipkaart nodig. Plan je reis op www.9292.nl.